Proizvajalec Giant

/ /

Giantova globalna ekipa ustvarjalnih, na kolesarja osredotočenih oblikovalcev, inženirjev in rokodelcev ima proste roke pri kovanju kolesarske prihodnosti. Kadarkoli, podnevi ali ponoči, ko jim pač šine ideja in najdejo navdih, si lahko pomagajo z enkratnimi viri, kot je obrat za obdelavo kompozitov C-Tech, stičišče inženirskega znanja Techno-Center ali Giantove proizvodne zmogljivosti.
 
 
 
 

ADVANCED SL COMPOSITE TECHNOLOGY

Iz vrhunskega materiala T-800 pri Giantu sami pletemo tkanino v lastnem obratu in tako izdelujemo najbolj napredne okvirje, kar jih najdete na trgu. To je tehnologija, ki jo uporabljajo najboljši kolesarji na svetu pri nastopih na najzahtevnejših tekmovanjih. Okvirji, izdelani s to tehnologijo, se ponašajo z najsodobnejšo zasnovo in postopkom izdelave, naprimer:

Spajanje: Zgornja cev Advanced SL je na sedežno cev pritrjena z ovijanjem z nitjo, nato pa sta cevi kalupljeni. Spoj je tako najprej ročno spleten, nato pa kalupljen pri visoki temperaturi in pritisku. Tako dobimo lažji in trdnejši spoj kot s klasičnim kalupljenjem.

Tehnologija CNT: Tehnologija Carbon Nanotube Technology temelji na dodajanju miskroskopskega polimera v Giantovo smolo.* Delci CNT kot drobni oporniki krepijo karbonske sloje. Okvirji s tehnologijo CNT so za 14 odstotkov odpornejši na udarce od običajnih.

Tehnologija neprekinjenih vlaken: Nov postopek izdelave Giantu nudi možnost izdelave prednjih trikotnikov okvirjev koles Advanced SL* iz večjih kosov karbonskega materiala, torej tudi iz manjšega števila kosov. Z manj deli in prekrivanji so okvirji do 100 g lažji in opazno trdnejši.
 

VZMETENJE MAESTRO

UČINKOVITOST PRI POGANJANJU:
Če šprintate v vzponu ali se prebijate čez skale, vzmetenje Maestro se ne odziva na vašo silo pri poganjanju in ne vpliva na učinkovitost vašega poganjanja.

POPOLNA AKTIVNOST VZMETENJA:
Vzmetenje Maestro zmore vsrkati vse vrste neravnin – od visokofrekvenčnih vibracij do najmočnejših udarcev v kompresijah.

POPOLNA NEODVISNOST OD ZAVIRANJA:
Vzmetenje Maestro je popolnoma aktivno tudi pri najmočnejšem zaviranju, saj to nanj nima nobenega vpliva.

ZNAČILNOSTI: Nova Giantova tehnologija glave okvirja in toporišča vilice. Krmilni ležaji velikega premera in stožčasto toporišče skupaj brez dodatne teže zagotavljajo doslej najbolj natančno krmiljenje. Tako na cestnih kot na gorskih kolesih je zgornji krmilni ležaj premera palec in četrt (1 ¼), spodnji pa palec in pol (1 ½).

PREDNOSTI: OverDrive 2 v primerjavi z že tako togim sistemom OverDrive nudi to 30 odstotkov boljšo vzvojno togost krmiljenja. Ta veliki napredek zagotavlja najnatančnejše krmiljenje, kar ga pozna kolesarstvo. Ciljnega šprinta ali pri ostrega zavijanja v najzahtevnejših razmerah se zdaj lahko lotite še bolj samozavestno in napadalno
 

KRMILNI LEŽAJ OVERDRIVE 2

ZNAČILNOSTI: Giantova izvirna tehnologija glave okvirja in toporišča vilice. Krmilna ležaja velikega premera in stožčasto toporišče vilice nudita izredno togost krmiljenja. Na cestnih kolesih je zgornji krmilni ležaj premera palec in osmina (1 1/8), spodnji palec in četrt (1 ¼), pri gorskih pa zgornji palec in osmina (1 1/8), spodnji pa palec in pol (1 ½).

PREDNOSTI: OverDrive nudi do 15 odstotkov boljšo vzvojno togost krmiljenja kot sistemi z ravnim toporiščem vilice. To pomeni veliko natančnejše upravljanje kolesa s krmilom, s katerega se sila prenaša na oporo krmila in naprej po toporišču vilice in vilici na prednje kolo. Pri napadalnem kolesarjenju navkreber ali močnem zavijanju OverDrive vsak gib prenese tja, kamor je bil namenjen – na prednje kolo.

 

ALUMINIJ ALUXX

Giantova lastna proizvodnja omogoča, da je vsak korak izdelave okvirja strogo nadzorovan in da tako vsak aluminijast okvir ustreza zahtevnim merilom kakovosti. Z Giantovo tehnologijo ALUXX Aluminium Technology veste, da kolesarite z najboljšimi aluminijastimi okvirji za cestna ali gorska kolesa, kar jih je moč najti.

ALUXX Aluminum Technology je na voljo v dveh razredih:

ALUXX SL

Najboljše razmerje med trdnostjo in težo.
Vrhunska tehnika izdelave.

ALUXX

Dobro razmerje med trdnostjo in težo.
Preizkušena tehnika izdelave.
 

COMPACT ROAD DESIGN

1. LAŽJE Okvirji Compact Road se od drugih najbolj razlikujejo po naklonu zgornje cevi, kar pomeni manjši prednji in zadnji trikotnik okvirja. Ker sta trikotnika manjša, je za izdelavo potrebnega manj materiala. Manj materiala pa pomeni nižjo težo.

2. BOLJ TOGO Predstavljajte si dva trikotnika, sestavljena iz cevi enakega premera. Manjši trikotnik ima krajše cevi; večji trikotnik pa potrebuje daljše cevi. Preprosto je ugotoviti, kateri trikotnik je trdnejši – manjši trikotnik je bolj tog, težje ga je zviti. Pri kolesarskem okvirju pa je togost pomembna.

3. UDOBNEJŠE Pri tradicionalni geometriji je togost okvirja možno izboljšati le z uporabo bolj togega materiala. Takšno kolo bo hitrejše v šprintu, a bo hkrati manj udobno. Pri okvirjih Compact Road inženirji lahko snujejo okvirje z ravno pravšnjo mero navpične upogljivosti. Za kolesarja to pomeni udobnejšo vožnjo.

4. BOLJŠE PRILEGANJE Zaradi poševne in zato nižje zgornje cevi si kolesarji različnih telesnih višin kolo lažje nastavijo sebi primerno. Zaradi lažje nastavljivosti in do šestih velikosti na serijo tudi Giantovi poklicni kolesarji – ki merijo od dobrih 150 do skoraj 200 cm – brez težav uporabljajo okvirje serijskih velikosti.

TOP